Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Anker 28A - Kőépítőszekrény szett

Ár:
155.280 Ft
Cikkszám: ank-28a
Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
A híres XIX. századi Anker 28A kőépítőszekrény hasonmás kiadása, igényes fa dobozban, korabeli színes grafikákat tartalmazó használati füzettel. A szett 352 elemet tartalmaz. Német gyártmány.
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A híres XIX. századi Anker 28A kőépítőszekrény hasonmás kiadása, igényes fa dobozban, korabeli színes grafikákat tartalmazó használati füzettel. Német gyártmány.

Ez a játékcsalád sorrendben egymásra épül. Az alapszekrények megvásárlása elengedhetetlen. A sorrendiséget a kettesével növekvő számok egymásutánisága, a kiegészítő szekrényeket pedig az "A" betû jelzi. Tehát: alapszekrény 04, folytatás 04A. Következő szekrény a 06A vagy alapszekrény 06, folytatás 06A, 08A és így tovább.
Az Anker játékcsalád további darabjait ide kattintva találja!
Játéktörténet: Friedrich Fröbel pedagógus 1838-ban egy szisztematikus fakocka - építőjátékot dolgozott ki a gyerekek képességeinek fejlesztésére. Az új játék igen nagy hatást gyakorolt a Lilienthal fivérekre, de hiányolták belőle az építőanyag érzését. Ezért a fát kővel helyettesítették. Régi recept alapján homokból, krétából, lenolajból és színezőanyagból nagynyomású préseléssel gyártották le először 1875-ben az első kőépítőszekrényeket.

A játék igazi népszerűségét a thüringiai Rudolfstadtban tevékenykedő Friedrich A. Richter zseniális üzletembernek köszönheti, aki elindította a nagyüzemi gyártást 1880 körül. A fejlesztés során mintegy 1200 különböző formájú építőkövet alakított ki, amit 34 horgony (Anker) védjeggyel ellátott "építőszekrénybe" tervezett. A termelés bővítésére leányvállalatot hoztak létre Osztrák-Magyar Kőépítőszekrény-gyár néven.

Így lett magyar vonatkozása is e játékcsaládnak. A míves kivitelű katalógusok is hozzájárultak a hosszú évtizedeken át tartó sikertörténetéhez. Több nemzedék gyerekei játszottak vele szívesen gyerekkorukban, építettek a finom tapintású elemekből templomokat, gótikus épületeket, mozaik padlókkal, majd felnőttként sokan közülük építészek lettek. Az építőszekrényeken túl készítettek négyzet, téglalap, kör, tojás és szív alakú fejtörőket, tangramokat, kirakósokat, melyek osztott elemeiből több ezer féle forma is kirakható.

A hosszú sikertörténet - 35 évi szünet után - 1994-ben tovább folytatódott, amikor a németországi jogutód újraindította a termelést, nagy figyelmet fordítva a minőségi gyártásra, valamint az eredeti recept és koncepció betartására. A számozott készletek egymásra épülnek, egyre bonyolultabb, monumentálisabb épületek alkotását téve lehetővé.Az építőszekrények fontos kiegészítői a míves kivitelezésű katalógusok, melyekben a kész épületek művészi igényű ábráin kívül azok részletes tervrajzai is megtalálhatók. Igaz, hogy ezek a játékszerek általában sérülékenyebbek és könnyebben okoznak sérülést is, mint a mai műanyag játékok, ám ezért bőséges kárpótlás az igazi kővel való építkezés különleges élménye. Javasoljuk, hogy az előbb említett okok miatt, valamint a játékok állagának megóvása érdekében (és egyébként is!), játsszanak együtt a gyerekekkel!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!