Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

A Mikulás a sarkkörön lakik, blogol...

Rengeteg legenda terjed arról, hol lakik az igazi Mikulás és mit csinál egész évben? Ha a rejtély végére akarunk járni, egészen az északi sarkkörig kell utaznunk.

 

 

A Mikulás legendája a világ számos táján más és más történetből ered, azonban egy dolog közös. A jóságos, fehér szakállú Télapó minden évben karácsonykor rénszarvasok húzta szánjára pattan, hogy bejárja a világot és megajándékozza a gyermekeket.

 

Kivétel ez alól hazánk, ahol a Mikulás külön ünnepet kapott, és már hosszú-hosszú évek óta minden év decemberének hatodik napján jár házról-házra, hogy a szépen kifényesített csizmákat és cipőket teletömje finomságokkal.  

 

De vajon honnan indul útnak valójában a Mikulás? Ahhoz, hogy megfejtsük a titkot, egészen az északi sarkkörig kell utaznunk. Itt, egy Korvatunturi nevű dombon élt eredetileg a Mikulás, pontos lakhelyét azonban nem ismerhetjük.

 

Bár rengetegen keresték, sosem lelték a kunyhóját. A Mikulás sok-sok éve egy napon ezért úgy döntött, ellátogat a közeli Rovaniemi városába, Lappföld központjába, hogy az emberek találkozhassanak vele. „Rovanieminek kell lennie ezután minden ember találkozási pontjának, aki szereti a karácsonyt és a Mikulást. Itt minden nap találkozhattok velem az irodámban.” - jelentette ki akkor a Télapó, aki azóta valóban minden nap várja barátait saját falujában.  

 

A Mikulás természetesen haladt a korral, így ma már saját honlappal rendelkezik, amin blogot vezet és webkamerán keresztül lehet követni mindennapjait. Sőt, akár kívánságlistát is írhat neki bárki. A Mikulás emellett saját postahivatallal is rendelkezik, ahol szorgos manói kezelik a világ minden tájáról érkező rengeteg levelet.

 

Az évek során a Mikulás és szorgos segítői egy komplett szórakoztatóparkot hoztak létre, ahol az év minden napján várják a látogatókat, akik nem csak Télapóval és manóival, de a fürge rénszarvasokkal is találkozhatnak.