Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Chapas ( Kupakok ) - spanyol népi játék alapján

Ár:
2.760 Ft
Cikkszám: tab-519
Elérhetőség: RAKTÁRON
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Kétféle játékot játszhatunk: (kerékpár)versenyt és kupakfocit.


(Kerékpár)verseny
Legelőször a versenypálya tervét kell elkészítenünk. Játszhatjuk kemény felületen (kövön vagy aszfalton), ahol krétával rajzoljuk föl a pályát, de megfelel a játszótéren megtalálható homok is: először simítsuk el a területet, majd építsünk két töltésszerű homokfalat, melyek egy „csatornát” alkotnak.

Pálya típusok: Természetesen a pálya alakja és hossza mindig a játékosok elképzeléseitől, megállapodásuktól függ, ezért itt csupán a legkedveltebb alaptípusokat sorolhatjuk fel. A legegyszerűbb a teljesen egyenes pálya, a „gyorsasági futamok” kedvelőinek, de érdekesebb a verseny, ha egyenes és kanyargós szakaszok váltogatják egymást. Építsünk S kanyarokat, hajtűkanyarokat, kereszteződéseket, útszűkületeket és bármilyen más nehezítést, ami csak eszünkbe jut! Nem kell ragaszkodnunk a sík pályához: formálhatunk emelkedőket és lejtőket, sőt lyukakat, vagy alacsonyabb falakat is melyeken át kell ugratniuk, vagy oszlopokat, melyeknek nem szabad nekimenniük a versenyzők bábuinak. Kikerülendő akadályoknak bevonhatunk más játékokat, pl. matchboxokat is.
Egy futam addig tart, míg az utolsó versenyző is áthalad a célvonalon, és természetesen az a győztes, aki ezt elsőnek teszi meg.

A Koronakupakok pöckölését középső ujjal végezzük (hüvelykujjunk segítségével). Minden lövés jó ítélőképességet (térérzékelés), biztos kezet (finommotorikus mozgás) és összpontosítást igényel, máskülönben hamar a mezőny végén találhatjuk magunkat

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!