Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Pisa különleges társasjáték - magyar tervezés és design

Ár:
4.710 Ft
Cikkszám: ant-0352-1
Elérhetőség: RAKTÁRON

Ez a szépen kidolgozott ügyességi társasjáték 2-4 résztvevő számára nyújt élvezetes játékot, miközben egy fizikai fogalom, a lejtő tulajdonságaival is megismertet.

A különleges kivitelű és hajtogatású használati utasítás 3 féle játszható társasjátékot tartalmaz, a selyem szalaggal átkötött csomagolás a régi itáliai mesterek korát idézik, a rajzokat mintha csak egy korabeli építész rajzolta volna...

Kérhető angol, német, francia és magyar használatival.  

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A dobozban található 8 db toronyelem segítségével sokféle ügyességi, taktikai és stratégiai játék játszható. A fokozatos megismerhetőséget figyelembe véve javasoljuk az alábbi három változatot, melyek alapján később a játékosok újabb szabályokat találhatnak ki.

1. PISA BASIC
Megismerkedés a játékkal, különösen kisgyerekek számára ajánljuk, akik szabadon építkezhetnek az elemekből, megérzéseikre támaszkodva, rakosgathatják az elemeket egymásra, mindig újabb, más-más ferdeségű tornyot építve.

2. PISA CLASSIC
A tornyot alapállásba építjük, majd a szintek elforgatásával pontokat gyűjtünk, vigyázva, hogy a torony össze ne dőljön. Alapállásnak nevezzük a torony ferde és egyenesvonalú állását, ahol az egymással érintkező ék alakú toronyszeletek párosával kiegyenlítik egymás ferdeségét. Ezt úgy érhetjük el, hogy 180°-os elfordításokkal (azaz ellentétesen) helyezzük az elemeket egymásra. Az építésnél segítségünkre lehet a legmagasabb pontot jelölő, a toronyszeletek homlokzatát díszítő pont és az egyéb homlokzati íves díszek, amelyek követik az épületszint ferdeségét. Ekkor kezdődhet a játék. A résztvevők egymás után felváltva forgatják el a torony elemeit meghatározott szabályok szerint, és közben pontokat gyűjtenek. Minden elfordított oszlopköz 1-1 pontot ér. Az győz, akinek a legtöbb pontot sikerül összegyűjtenie a torony szétcsúszása vagy összedőlése nélkül. A játék során 3 fontos szabályt kell betartani:

- Forgatni csak úgy lehet, hogy a szomszédos elemek legmagasabb pontját jelölő homlokzati díszpontok egymáshoz egyre közelebb kerüljenek, ezáltal a toronyelemek egyre "veszélyesebb" helyzetbe jussanak.
- Egy-egy elfordítás mindig csak egy tetszőleges helyen történhet, de a játékos maga döntheti el, hogy egy elmozdítás során 1, 2 vagy maximum 3 oszlopközt forgat el.
- Ha az egyik játékos úgy ítéli meg, hogy a továbbforgatás számára túl kockázatos lenne, a játékot befejezheti. Az elért pontszámát feljegyzik. A játékostársai egyenként mérlegelhetnek, hogy folytatják e a játékot, a kevesebb pontszámmal rendelkezők esetleg kockáztatnak-e a győzelem érdekében, és forgatnak tovább mindaddig, amíg a legtöbb pontot el nem érik, vagy a torony szét nem csúszik. A győztes 1 PISA TALLÉRT kap és kezdődhet a következő forduló. A játékot az nyeri, akinek a legvégén több PISA TALLÉR-ja van.

3. PISA TAKTIKA
Ennél a játéknál a résztvevõk felváltva rakosgatva az elemeket, már a torony felépítésénél is taktikáznak. A készletben szereplő elemek csupán látszólag egyformák, a felületük érdessége és az elemek ferdesége nem egyforma. Nem mindegy tehát, hogy a játékosok az elemeket a torony mely részébe építik bele. Az eltérések kicsik, ezért megkülönböztetésüket az elemek tetején található díszítőjelek (és az elemek négyféle színe is) segítik. A jelekhez tartozó tulajdonságok, adatok az oldal alján található képre kattintva válnak láthatóvá. A játékosok tehát felváltva helyeznek el egymás tetejére egy-egy toronyelemet az elemek tulajdonságait figyelembe véve, nem mindegy ugyanis, hogy pl. a nagy emelkedésű elemek alul vagy felül helyezkednek majd el. Amikor a torony felépült, kezdődhet a játék, melyet a PISA CLASSIC változatban olvashatunk. Ha minden jellemzőt figyelembe próbálnak venni a résztvevők, a játék igen jó agytorna, a súrlódás és a lejtő témában a fizikai szemléletet erősíti. De természetesen a játékok során nemcsak az ügyes taktika fontos, mert egy remegő, ügyetlen kéz a legjobb stratégiát is tönkreteheti, ha a torony borul.
További ügyességi játékainkat ide kattintva találja!

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
(2)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 01. 19.
Már gyerekként is nagyon szerettem, több játékmódot rejt magában.
| 5 / 5 csillag!
2020. 11. 08.
Szép csomagolás, nagyon ötletes ügyességi játek, egyedül és tesóval, szülőkkel is használható!