Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Hagyd a hagyományos karácsonyfát, éljen a kreativitás!

Sörösüveg, Lego, CD, plüssmackók, dísztárcsa és sushi. Hogy mi a közös bennük? Őrülten hangzik, de mindegyikből készítettek már karácsonyfát. Ha védenéd a környezetet, unod a műfenyőt, akkor semmiképp se hagyd abba az olvasást.  

 

A karácsonyfa a szeretet ünnepének egyik legfontosabb jelképe és a hagyomány szerint frissen kivágott, szépen zöldellő fenyőt szokás felöltöztetni a jeles ünnepre. Ezt azonban manapság egyre többen gondolják másképp, aminek több oka is van. Egyrészt mindinkább terjedőben van az a környezettudatós szemléletmód, amely szerint felesleges és indokolatlan luxus csak azért kivágni több ezer fenyőfát, hogy nagyjából két hétre feldíszítsék őket, majd jobb esetben tüzelőként, rosszabb esetben a szemétdombon végezzék.

 

Ez persze csak az egyik olyan ok, ami sokakat arra késztet, hogy ne élő fenyőt díszítsenek. Egyre többen találják unalmasnak, hogy minden évben ugyanúgy fenyőt állítsanak, sokak szerint pedig nem elég személyes, ha egy kivágott fára díszeket akasztgatunk. Különösen a nagyobb, magasabb fenyők esetében áll fenn a borulás lehetősége, de a karácsonyfa egyéb veszélyeket is rejt magában, főleg, ha a családban kicsi gyerekek is vannak. Ezekkel a veszélyekkel foglalkoztunk cikkünkben, amelyben 15 tippel igyekszünk segíteni a minél biztonságosabb karácsonyfa állítás érdekében.

 

Persze megoldásként szóba jöhet még a műfenyő, ami legalább olyan kevéssé esztétikus, mint amennyire költséghatékony választás, ráadásul nagyon sok termékben találtak már emberi egészségre ártalmas anyagokat.

 

De akkor mit tehet az, aki inkább védené, mint kivágná a fákat, vagy aki ódzkodik a sokszor ormótlan műfenyőktől? Mondjuk teret enged vágyainak és kreativitásának, hogy megálmodja a saját karácsonyfáját.

 

Az utóbbi években egyre inkább elterjed ez a trend, ami extrémebbnél extrémebb alkotásokat szül.

 

Íme néhány példa kedvcsinálónak a csináld magad karácsonyfák közül:

 

Ez a változat kifejezetten háziasszonyoknak ajánlott, hiszen akár egész évben készülhetnek a karácsonyra a karácsonyfa alapanyagának gyűjtögetésével, hiszen a tojás szinte minden konyhában alapanyag.  

 

 

Vélhetően egy nagy sörkedvelő apuka készíthette ezt a karácsonyfát, aminek egy nagy hátránya biztosan van: rettentően törékeny.  

 

 

Egy másik hihetetlenül kreatív alapanyag a papír, amelyből rengeteg fajta karácsonyfát készíthetünk, akár úgy, hogy tollakkal helyettesítjük az ágakat.

 

 

És ha mindez nem adna elég inspirációt, íme még néhány igazán extravagáns megoldás többek között Lego, dísztárcsák, CD-lemezek és Sushi felhasználásával.  

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír