Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Tippek a karácsonyi internetes vásárláshoz

Szeretnéd interneten megrendelni karácsonyi ajándékaidat, de semmiképp sem akarod, hogy a futár december 27-én állítson be a csomagokkal? Online vásárlási segédletünket átböngészve hasznos tippekkel vértezheted fel magad az ünnepek előtt.  

 

A webáruházak és az internetes vásárlás népszerűségének növekedésével sokak számára válik könnyebbé a kívánt termékekhez való hozzájutás. A webes vásárlásnak számtalan előnye mellett azonban ritkán kellemetlen buktatói is lehetnek, ezek azonban kellő odafigyeléssel és körültekintéssel kiküszöbölhetők.

 

Az alábbiakban néhány hasznos tanáccsal igyekszünk segédletet nyújtani, amelyek hasznosak lehetnek, ha online vásárlás útján szeretnéd beszerezni karácsonyi ajándékaidat, és nem szeretnéd, hogy a futár január 27-én állítson be a karácsonyi ajándéknak szánt csomagjaiddal. Mindemellett a jatekanno.hu gyors, komfortos és egyszerű használatához is segítséget igyekszünk nyújtani.

 

 

 • Szállítási költség: a webáruházak egyik legfontosabb tényezője. Általában értékhatáronként változik, amikről a rendelésed leadása előtt ajánlott tájékozódnod, ugyanis a szállítási költségek futárszolgálatonként változhatnak, gyakran pedig értékhatárhoz, esetleg darabszámhoz, súlyhatárhoz kötöttek.

 

Plusz egy termék, mégis olcsóbb a rendelés?”

 

 • Hadd áruljunk el egy trükköt: a jatekanno.hu-n rendelve akár úgy is spórolhatsz a szállítási költségen, hogy több terméket kapsz cserébe. Ha például 4900 forintért vásárolsz nálunk, 1990 forintot kell fizetned a kiszállításért. Ha viszont tovább böngészel webáruházunkban és megtoldod a kosarad még egy aprósággal – elég akár egyetlen darab üveggolyó is – és átléped az 5000 forintos értékhatárt, a szállítási költség már csak 990 forint, azonban eggyel több termékkel kopogtat be hozzád a futár.

 

Ingyenes kiszállítás? Hogyan?”

 

 • Ha már szállítási költség. Szinte minden webáruház kínál ingyenes kiszállítási napokat vásárlóinak a karácsonyi időszakban. Ha türelmes és figyelmes vagy, sokat spórolhatsz, ha rendeléseidet ezekre a napokra időzíted. Azt azonban fontos tudnod, hogy ezeken a napokon minden webshop forgalma megnövekszik, és a készletek is gyorsabban fogynak, ezért nem ajánlott minden vásárlást ezekre az időszakokra tartogatni, mert előfordulhat, hogy a megrendelni kívánt termék a nagy forgalom miatt kifogy, és már nem marad időd máshonnan beszerezni.

 

 

 

 • Gyakran előfordul, hogy egy termék több színben, eltérő kivitelben kapható, ám ennek ellenére azonos termékoldalról rendelhető. Ebben az esetben többnyire rendelkezésre áll a rendelésnél egy megjegyzés rovat, ahol jelezheted, pontosan melyik terméket szeretnéd. Ha nem teszed, könnyen lehet, hogy abból a típusból fogsz kapni, amelyikből a legtöbb van készleten a raktárban. Szintén a megjegyzés rovatban jelezheted, ha bármi fontos közlendőd van, ami a kiszállítás kapcsán fontos információ lehet például a futárnak (kapucsengő, portaszolgálat vagy a kiszállítás dátuma, stb.).

 

Hogy ne január 27-én csengessen a futár...”

 

 • Gyakorta előfordul, hogy sokan az utolsó pillanatokra hagyják az ajándékok beszerzését. A netes rendeléseknél ennek kockázata az, hogy a termék nem érkezik meg időben. Mielőtt webáruházból rendelnél, győződj meg arról, mi az a legkésőbbi határidő, amikor még bátran leadhatod rendelésed, mert biztosan megérkezik december 24. előtt. Ez azért is fontos, mert így kellemetlen élményektől óvhatod meg magad. Előfordult már olyan eset, hogy egy karácsonyi ajándékkal 27-én állított be a futár, csak éppen nem decemberben, hanem januárban.

 

 • Rendelésed leadásakor számos adatot meg kell adnod, hogy a webáruház el tudja hozzád juttatni a csomagot. Neved és pontos lakcímed mellett szinte minden esetben szükség van mobil telefonszámodra, a futár ugyanis csak így tud SMS-ben értesíteni. Erre azért van szükség, hogy a kiszállítás lehetséges időintervallumairól egyeztetni tudjatok Ha például a munkahelyeden szeretnéd átvenni a csomagot, nem elég megadnod az irodaház címét. Ha több épületből áll, jelezd, melyik épület, mi a cég neve, központi vagy saját recepcióval rendelkezik-e, és ha nem te veszed át, az átvétellel megbízott személy neve.

 

Ugyanazok a jogok illetnek meg, mintha boltban vásárolnál!”

 

 

 • Rendkívül fontos tudnod, hogy az online vásárlás során is védve vagy a kellemetlen visszaélésekkel, átverésekkel szemben, mint amikor boltban vásárolsz. Ugyanúgy megillet a vásárlástól való elállás joga, a vásárolt termékedre ugyanúgy jár jótállás és garancia, illetve csereszabatosság is.

 

 • Sose dobd ki a vásárlásról kiállított számlát! Egyrészt csak ennek birtokában érvényesítheted elállási jogodat, másrészt a jótállási időn belül szintén szükséged lesz rá, ha gond adódik a termékkel. Ugyanilyen megfontolásból legalább a garancia érvényességéig tartsd meg a csomagolást, dobozt is, mert számos áruház csak így veszi vissza vagy cseréli ki.

 

 • Fontos tudnod, hogy számos internetes áruház nem saját raktárkészlettel dolgozik, hanem beszállítóktól szerzi be termékeit. Ez azt jelenti, hogy az általad leadott rendelési igényt a webshop továbbítja egy nagyobb, elosztóraktárba, ahonnan változó átfutási idővel megérkezik a termék, majd a webáruházból kiszállításra kerül. Ez az átfutási idő lehet egy-két nap, egy hét, de akár egy hónap is! A jatekanno.hu-nál azonban ez a tényező nem áll fenn, ugyanis saját raktárunkból szolgáljuk ki a rendeléseket. A beérkező megrendeléseket még aznap összeállítjuk, becsomagoljuk, és átadjuk a futárszolgálatnak, így – kivéve, ha pénteken adod le a rendelésed – a csomagot már másnap kézbe veheted.

 

 • A legtöbb esetben a webáruházaknak is van „nyitva tartási ideje”, azaz egy időintervallum, amelyen belül fogadják a rendeléseket és elkészítik a csomagokat. Rendelés előtt érdemes erről is tájékozódnod, hiszen ha „záróra” után adod le a rendelésed, hiába látod feltüntetve, hogy már a következő napon a kezedben lehet a hőn áhított csomag, mégsem jut el hozzád, mert kicsúsztál a határidőből. Ilyenkor ugyanúgy él a megszabott határidő, azonban ekkor már a következő munkanaptól számítva. Fontos, hogy a hétvége nem számít munkanapnak, tehát egy pénteken leadott rendelést csak következő héten hétfőn kézbesítenek.

 

Akár már bankkártyával is fizethetsz a futárnak!”

 

 • Mikor a futár megérkezik a csomaggal, ajánlott átnézned a dobozt, hogy látszik-e bármiféle külsérelmi nyom rajta. Amennyiben a csomagon külső sérülést fedezel fel, mindenképpen azonnal jelezd a futárnak, és vetess fel vele jegyzőkönyvet. Ha ugyanis belülről is sérült, a felvett jegyzőkönyv segítségével bizonyíthatod, hogy a szállítás során, vagy nem gondos kezelés miatt károsodott a termék.

 

 • Minden esetben törekedj arra, hogy a futárral megbeszélt időpontban valóban otthon, vagy a megadott helyen tartózkodj. Ha erre nincs lehetőséged, igyekezz gondoskodni róla, hogy valaki – szüleid, párod, testvéred – mégis otthon legyen, és átvehesse a csomagodat. Ha ugyanis a futár nem tudja kézbesíteni a küldeményt, az visszakerül a webshophoz, az újraküldés költségei pedig téged fognak terhelni.

 

 • Ha a megrendelt áru hibás, vagy a szállítás során megsérült, a webáruháznak díjmentesen ki kell cserélnie.

 

 • Lehetőség van árucserére is, amennyiben a megrendelt és átvett termék végül mégsem nyeri el a tetszésed, vagy időközben úgy gondoltad, más színben mégis jobban tetszene. Ebben az esetben a webáruház kicseréli a kívánt termékre, azonban csakis hiánytalan, sértetlen állapotban és csomagolásban visszaküldve, a számlát mellékelve. Fontos, hogy a visszaküldés költségei téged terhelnek.

 

 • Ha nincs lehetőséged készpénzzel fizetni, vagy nem szeretnél nagyobb összeget magadnál tartani, de csak a munkahelyeden tudod átvenni a csomagodat, egyre több futárcég kínál lehetőséget bankkártyás fizetésre. Rendelés előtt azonban mindenképpen tájékozódj arról, hogy az adott szállítószolgálatnál elérhető-e ez az opció.

 

Áruházi tumultus helyett a fotelból, kényelmesen.”

 

 • Biztosan ismerős számodra is a nagy áruházak és bevásárlóközpontok karácsonyi forgataga. Egymást lökdöső-taposó, utolsó darabokon marakodó emberek, ideges anyukák és síró gyerekek, amik teljesen elveszik az ünnepi ajándékvásárlás örömét és varázsát. Ha viszont úgy döntesz, az interneten vásárolod meg karácsonyi ajándékaid nagy részét, ezt akár megteheted otthon, kedvenc foteledben ülve, egy csésze kávét vagy teát kortyolgatva is, miközben halk zene szól. Ráadásul nem csak az idegőrlő bevásárlótúrától kíméled meg magad, hanem a cipekedéstől is, a futár ugyanis házhoz hozza a megrendelt árut. Mindemellett nem kell az utolsó pillanatokban üzletről-üzletre járnod, hiszen a webáruházak túlnyomó többsége jóval a karácsonyi hajtás előtt elérhetővé teszi ünnepi kínálatát.

 

 • Amellett, hogy a karácsonyi ajándékvásárlás igazán örömteli és kellemes teher, sokaknak komoly terhet is jelentenek a kiadások. Van egy tippünk, hogyan spórolhatsz pénzt és energiát is. Ha nem hagysz mindent az utolsó hetekre-napokra, nem kell egyszerre olyan sok pénzt kiadnod. Megkímélheted a pénztárcád, ha jó előre kigondolod, kinek mit szeretnél ajándékozni, és már akár szeptemberben elkezded a bevásárlást. Havi bontásban így sokkal költséghatékonyabban vásárolhatsz be, ráadásul szezonon kívül akár akciósan is hozzájuthatsz néhány karácsonyi ajándékhoz egyes webshopokban.

 

Honnan tudom, hogy megbízható-e a webáruház?”

 

A webshopokból való rendelés kényelmes, egyszerű és gyors, ám sajnos kirívó, de igen ritka esetekben kellemetlen tapasztalatokkal is szolgálhat. Előfordulnak ugyanis nem megbízható, vagy akár fiktív webáruházak is. Összegyűjtöttünk néhány tényezőt, amikre érdemes odafigyelned, és ezekkel találkozva nem árt óvatosnak lenned.

 

 • A komoly webshopok általában komoly honlappal rendelkeznek. Ha a honlap webcímében szerepel a .gportal, .5mp.eu és hasonló tárhelyszolgáltatók neve, az sokat elárul a komolyságáról is.

 • Egy magára valamit is adó webshop menüjében mindenképpen találnod kell Elérhetőség/Kapcsolat menüpontot, ahol feltüntetik az üzemeltető cég nevét, címét, elérhetőségeit, illetve az ügyfélszolgálat elérhetőségeit is.

 • Rengeteg olyan webshoppal találkozhatsz az interneten, amelyben, ha kiválasztasz egy terméket, annak leírása furán, magyartalanul fogalmazott, könnyen lehet, hogy egy külföldről üzemeltetett oldallal találtad szembe magad, amelynek üzemeltetői nem vették a fáradságot arra, hogy korrekt magyar fordítást készíttessenek, ehelyett online fordítóprogramra bízták a „munkát”.

 • Sokatmondó, és óvatosságra ad okot, ha az adott webáruháznál csak előre utalásos módon lehet fizetni. Az ilyen portálokat messziről érdemes elkerülni.

 

És, hogy miért érdemes az ilyen webshopok helyett például a jatekanno.hu-n beszerezned a karácsonyi ajándékokat?

 

Mert...

 

… webáruházunk több 12 éve működik megbízhatóan.

 

… rendelkezünk bolttal is Budapesten, a Teréz körúton, amely idén immáron 20. születésnapját ünnepli.

 

… termékeinket nem beszállítóktól szerezzük be, hanem saját készletről dolgozunk.

 

… megrendelt csomagodat (kivéve, ha rendelésed pénteken adod le) már másnap kézbe veheted.

 

… évi több ezer rendelést veszünk fel és teljesítünk magas vásárlói elégedettség mellett.

 

… több mint 3000 termék közül válogathatsz webshopunkban kategóriákra bontva.

 

… csak azt a terméket tudod a kosaradba tenni, ami valóban készleten is van.

 

… ügyfélszolgálatunk bármilyen kérdésben szívesen nyújt segítséget.

 

… folyamatos akciókkal, nyereményjátékokkal kedveskedünk vásárlóinknak.

 

… az ünnepek előtt ingyenes kiszállítási napokat tartunk.

 

És miért adjak retro ajándékot karácsonyra?”

 

Reméljük, felkeltettük az érdeklődésed a fenti felsorolással, de könnyen lehet, hogy most azt latolgatod magadban, miért is vegyél retro ajándékot a szeretteidnek karácsonyra. Engedd meg, hogy érveljünk egy kicsit magunk mellett.

 

Azért vegyél retro ajándékot, mert...

 

… különleges.

 

… kellemes emlékeket ébreszt idősebbekben.

 

… nem tucatajándék.

 

… olyan ajándék, amire aligha számít bárki is.

 

… biztosan nem történik meg az, hogy ugyanazt veszed egy szerettednek, mint valaki más.

 

… ápolod a régi hagyományokat.

 

… garantált a meglepetés, ilyesmire kevesen számítanak.

 

… talán egy régi vágyat válthatsz valóra.

 

 

Mikor érdemes megrendelnem a karácsonyi ajándékokat?”

 

Tapasztalataink azt mutatják, a karácsonyi ajándékvásárlást sosem lehet elég korán elkezdeni. Talán meglepően hangzik, de vettünk már fel olyan rendelést márciusban is, amiben szerepelt kifejezetten karácsonyi termék.

 

Ahogy a boltokban, úgy a webáruházakban is egyre korábban kezdődik a karácsonyi szezon, ennek pedig az a célja, hogy arra ösztönözzék a vásárlókat, hogy időben szerezzék be ajándékaikat, és próbálják elkerülni az utolsó pillanatok fejvesztett rohanását.

 

Éppen ezért nem ritka, hogy már október második felében is kiemelt karácsonyi ajánlatokkal várják a vevőket az online áruházak is.

 

A jatekanno.hu-n viszont szinte egész évben van lehetőséged arra, hogy karácsonyi termékeket vásárolj, hiszen mi nem beszállítók készletétől függünk, hanem saját raktárral rendelkezünk, így sokkal egyszerűbben ki tudjuk szolgálni az igényeket.

 

Hogyan válasszak ajándékot?”

 

Ajándékot venni sokszor nagyon nehéz. Jó ajándékot pedig még nehezebb. Igaz ez még akkor is, ha olyanoknak vásárolunk, akiket közelről és régóta ismerünk. A jatekanno.hu a nehéz döntéseket is igyekszik megkönnyíteni. Időről-időre olyan cikkekkel jelentkezünk, amelyekkel a rengeteg játék és ajándéktárgy közötti válogatást igyekszünk számodra is megkönnyíteni, legyen szó nagyszülőről, kisgyerekről, vagy mondjuk a főnöködről. Van ötletünk arra az esetre is, ha valami igazán exkluzívat szeretnél, és akkor is, ha végképp nem tudsz dönteni, ilyenkor a legjobb megoldás egy személyre szabható ajándék.

 

Hogyan készítsek egyedi csomagolást?”

 

A karácsonyi ajándékozás egyik legfontosabb eleme a csomagolás. Manapság már a boltokban, áruházakban is becsomagoltathatjuk ajándékainkat, így aki nem szeret vagy nem tud olyan szépen csomagolni, bátran választhatja ezt a lehetőséget.

 

Ami a webáruházakat illeti, ok olyan van közülük, amely kínál díszcsomagolási lehetőséget. Természetesen ebben az esetben külön díjat számolhatnak fel.Ha azonban mégis a saját kezűleg öltöztetnéd ünneplőbe az ajándékaid, ráadásul valami különlegessel rukkolnál elő, az alábbiakban néhány egyszerű ötlettel próbálunk segíteni.

 

Általános iskolában szinte mindenki készített krumplinyomdát technika órán. Ha igazán egyedi csomagolásra vágysz, egyszínű, fehér vagy barna papírt vegyél, amire a magad készítette krumplinyomdákkal készíthetsz dekorációt:

 

 

Ha már technika óra, akkor sólisztgyurma. Készíthetsz belőle kis korongocskákat egyedi, ünnepi motívumokkal, amiket aztán a csomagra erősíthetsz. Akár ajándékkísérőnek is használhatod.  

 

 

Ha nem szeretnéd a csomagjaidat össze-vissza ragasztgatni, ez a videó remek segítséget nyújthat ahhoz, hogyan készítsd gyönyörű csomagolást cellux nélkül.

 

 

Ha viszont a ragasztóban jobban bízol, de nem szeretnéd, hogy a papír össze-vissza csúszkáljon, és kívülről is látható legyen, használj kétoldalú ragasztószalagot, így elég a hajtások belsejét fixálnod.  

 

 

Igazán különleges külcsínt kölcsönözhetsz ajándékodnak, ha újságpapírba csomagolod, például így:

 

 

Remek csomagolást készíthetsz filcből is, ráadásul egy kis kézügyességgel masni helyett szép virággal díszítheted:

 

 

Mit tegyek, ha kicsúsztam az időből?”

 

Könnyen előfordulhat, hogy a nagy karácsonyi készülődés közepette egy kicsit kicsúszol az időből, és úgy érezheted, nem lesz időd mindent megvenni, amit szerettél volna. Való igaz, az internetes vásárlás kapcsán fontos tudnod, hogy egy bizonyos határidő után már koránt sem biztos, hogy időben megérkezik a csomagod. A futárszolgálatok az ünnepek előtti utolsó napokban akár többszörösen túlterheltek is lehetnek, és csak egy bizonyos dátumig vállalnak garanciát a biztos kiszállításra.

 

Éppen ezért mindenképpen tájékozódj arról az adott webáruházban, hogy meddig vesznek fel rendeléseket karácsony előtt úgy, hogy az idejében meg is érkezik.