Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Időjárás jelző házikó -

Ár:
8.580 Ft
Cikkszám: egb-0997-4
Elérhetőség: Elfogyott

A házikó megmutatja hány fok van, sőt a beépített barométere azt is jelzi milyen idő lesz. A házikó 2 ajtajában egy női és egy férfi figura áll.
Ha a férfi figura jön kijjebb: borús idő várható. Ha a női figura jön ki, akkor szép idő lesz.
Anyaga: műanyag Mérete: 13 x 14,5 x 7 cm  
 

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Meglepően pontos előre jelző, a higroszkópos anyagok tulajdonságait kihasználva működik. Egy nedvességre érzékeny anyagú szál van elhelyezve benne a függőleges tengelyen, ami egy rugó ellenében dolgozik. A szál szárazabb levegőnél megfeszül és elmozdul, ezzel elforgatva a forgózsámolyt, megjeleníti az ajtóban a hölgyet. Ha párásabb a levegő, akkor a szál meglazulásával a hölgyet beforgatja, egyben a rugó a férfit forgatja az ajtón kívülre.
Kicsomagolás után távolítsa el a műanyag rögzítő elemet, amely a biztonságos szállítás miatt a figurákat rögzíti, majd tegyük szellős helyre, hogy a levegő átjárhassa. Ellenőrizzük, hogy a figurák az időjárásnak (a leírásban szereplő módon ) megfelelően láthatók-e a házikó előtt? Ha nem, a bekalibrálás következik: ha a termék megérkezésekor száraz idő van, a tetőn lévő piros kéményt annyira el kell fordítani, hogy (szemből nézve) a hölgy figura előjöjjön. Azonban, ha nedves az idő, a kéményt addig forgassuk, hogy a férfi figura jőjjön elő.
A kalibrálást csupán egyszer kell elvégezni, többet ne forgassuk el a kéményt! A termék német gyártmány, de nem hitelesített meteorológiai műszer!

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2023. 11. 22.