Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Íme a világ legrosszabb karácsonyi ajándékai

Az ajándékozás a szeretet kifejezésének egyik formája, ám előfordul, hogy a kiválasztott meglepetés nem mindig éri el a célját. A legrosszabb esetben pedig nem a jó szándék vezérli az ajándékozót. Íme néhány humoros és megdöbbentő példa. 

 

Az év talán legfontosabb ünnepe, a Karácsony közeledtével egyre inkább fokozódik az ajándékvásárlási láz. Sokan már hónapokkal ezelőtt törik a fejüket azon, mivel lepjék meg szeretteiket, és természetesen mindenki arra törekszik, hogy a lehető legjobb ajándékokat sikerüljön kiválasztania minden, számára fontos személynek.

 

Olykor-olykor azonban óhatatlanul homokszem csúszik a gépezetbe, és előfordul, hogy egy-egy meglepetés nem úgy sül el, ahogy azt szerettük volna, és az ajándékozás kínos pillanatokat szül. Az internetet böngészve rengeteg ilyen esettel találkozhatunk.  

 

A különböző közösségi oldalakon a felhasználók szívesen osztják meg ilyen típusú negatív élményeiket. Egy spanyol fiatalember tavaly kapott számára finoman szólva sem szívhez szóló ajándékot.

 

Szülei úgy gondolták, tökéletes választás lesz, ha valami labdarúgással kapcsolatos ajándékkal lepik meg gyermeküket, akiről tudták, hogy óriási futballszurkoló. Ennek rendje és módja szerint meg is vették az ajándékokat, méghozzá az FC Barcelona szurkolói relikviáit.

 

Azt azonban nem vették számításba, hogy ők maguk teljes mértékben elhatárolódnak a sportágtól, így a fiuk beszámolója szerint nem igazán értették, gyermekük miért állt döbbenten a kibontott ajándékok fölött és a kitörő öröm helyett miért vágott hitetlenkedő arcot. Ekkor derült ki számukra, hogy fiuk a Barcelona ősi riválisának, a Real Madridnak szurkol...

 

A témában talán a leghihetetlenebb és legnehezebben emészthető történet egy házaspáré, akinek hölgy tagja úgy gondolta, a karácsony a legjobb időpont arra, hogy pontot tegyen tönkrement házasságuk végére, ezért a gyerekek szeme láttára a válási papírokat nyújtotta át ajándékként férjének.

 

A továbbiakban pedig íme néhány szintén félresikerült karácsonyi ajándék története az ajándékozottak beszámolói alapján:

 

Az iskolai ajándékozáskor az osztálytársam egy dobozba csomagolt, döglött csótánnyal lepett meg. Viccesnek találta.”

 

Tavaly karácsonykor két doboz gabonapelyhet kaptam ajándékba. Ráadásul mindkettő cukros volt, holott évek óta nem fogyasztok cukrot.”

 

Egyik évben anyámmal és a nevelőapámmal annak édesanyjához mentünk karácsonyra, akik nem készültek arra, hogy én is a vendégük leszek, így ajándékot sem vettek nekem. Ekkor a nevelőapám anyja egy kis időre eltűnt a fürdőben, majd visszajött, és a kezembe nyomott egy már felbontott testápolót.”

 

Az egyik rokonom híres arról, hogy rendre borzalmas ajándékokat ad. Amikor 16 éves voltam, én is megtapasztaltam ezt karácsonykor. Egy egyszerű, utazáshoz használható plédet kaptam tőle. Egyáltalán nem tetszett, ezért később elmentem az üzletláncba, ahol vette, hogy kicseréltessem. A vevőszolgálaton azonban kiderült, hogy már nem árulják ezt a terméket... három éve...”

 

Az egyik karácsony alkalmával egy rokonunktól elemmel melegíthető zoknikat kaptam ajándékba.”

 

A legrosszabb karácsonyi ajándékom? Egyszer kaptam egy WC-ülőkét...”

 

Sosem felejtem el, amikor karácsonyi ajándékként visszakaptam az egy évvel azelőtt ajándékba adott tárgyat.”

 

A fentiekből is látszik, hogy könnyen eshetünk abba a hibába, hogy az általunk kigondolt meglepetés nem éri el a kívánt hatást. Ajándékozni tehát nem csak öröm, hanem felelősség is, hiszen a lényeg, hogy örömet szerezzünk vele. Ha szeretnénk biztosra menni, remek választás lehet egy személyre szabható ajándék, amit akár magában is átnyújthatunk, meghagyva a lehetőséget az ajándékozottnak, hogy saját ízlésére formálja. A jatekanno.hu webáruházban számos személyre szabható ajándék közül válogathatsz ide kattintva!