Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Karácsonyi ajándékok, amik nem kerülnek pénzbe

Ha nem teheted meg, hogy pénzt áldozz a karácsonyi ajándékokra, vagy egyszerűen valami olyasmivel szeretnéd meglepni szeretteid, amihez nem kell a pénztárcádba nyúlnod, nem kell csüggedned. Egy apró figyelmesség sokszor többet ér bármilyen drága ajándéktárgynál.

 

 

Az ajándékozás igazi lényege ugyanis nem a méregdrága ajándékokban rejlik. Bár manapság lehetőségeihez mérten szinte mindenki mélyen a pénztárcájába nyúl, hogy megörvendeztethesse szeretteit, és kissé feledésbe merül az igazi jelentése, a szeretet ünnepe.

 

Egy rövid időszak, amikor családunkkal, szeretteinkkel vagyunk, és egy időre lelassítunk a rohanó világban, hogy végre igazán élvezzük egymás társaságát. Éppen ezért nem feltétlenül szükséges drága ajándék ahhoz, hogy mosolyt csaljunk azok arcára, akik közel állnak hozzánk, sőt, erre úgy is képesek lehetünk, hogy egyetlen fillért sem költünk ajándékra.

 

Remek ajándék lehet például a figyelmesség, kedveskedés. Ha igazán örömet szeretnénk okozni valakinek, akit szeretünk, próbáljunk meg a kedvében járni. Ajándékozzunk kedves figyelmességet. Ígérjük meg például édesanyánknak, hogy átvállaljuk tőle a bevásárlást, takarítást, kerti, ház körüli munkákat, amivel megkönnyíthetjük mindennapjait.

 

Ugyanígy párunkat is meglephetjük azzal, hogy nagyobb részt vállalunk a házimunkából, a következő évben mi visszük ki a szemetet, de bármi olyat felajánlhatunk, amiről tudjuk, igazán örömet okozna szerettünknek.

 

Szintén nagy boldogságot okozhatsz valakinek egy-egy kézzel készített ajándékkal. Az őszi, téli természet például tálcán kínálja a jobbnál jobb alapanyagokat. Egy kirándulás alkalmával gyűjts tobozokat, fenyőágat, leveleket, terméseket, gesztenyét, vagy bármit, amiben látsz fantáziát, otthon pedig készíts belőlük például egyedi karácsonyfadíszeket.

 

Azzal is kedveskedhetsz, ha valóra váltod egy szeretted régi álmát. Gitározol és ő régóta szeretne megtanulni, de nincs lehetősége tanárhoz járni? Nyelvet tanulna? Szeretne megtanulni kötni, festeni, origamizni, vagy bármi olyasmit, amiben te jó vagy? Ígérd meg neki, hogy megtanítod, és két legyet is ütsz egy csapásra. Megleped valami hasznossal, ráadásul több időt is tölthettek együtt.

 

Végül említsünk meg egy olyan ajándékot, amihez nincs szükség másra, mint egy tollra és egy papírra. Írj levelet! Írd meg a hozzád közel állóknak, mennyire fontosak neked, elevenítsd fel közös emlékeiteket, vagy vágd nagyobb fába a fejszéd, és írj egy verset mondjuk édesanyádnak, kedvesednek, amivel biztosan leveheted őket a lábukról.