Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Sárga Komp - propulziós hajó - gyertyás csónak lemezből

Ár:
10.820 Ft
Cikkszám: lem-0216-5
Elérhetőség: RAKTÁRON

Egy robosztus gőzhajó, mely fehér-sárga-türkiz színekben pompázik és varázslatos működése miatt, biztosan ámulatba ejt minden kisfiút! Hajlítható hátsó kormánylapáttal.
Méretei:  hossza 18 cm; legnagyobb szélessége 7 cm; magassága 8 cm.

A propulziós hajó más néven gyertyás csónak, talán az egyik legkülönösebb retro játék, hiszen nem a régi lemezjátékokra legjellemzőbb felhúzható szerkezet hajtja, hanem a gőz. A játék sikerrel egyesíti a szórakozást és a fizika törvényeit.

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A játék lelke egy vékony falú tartály a hajó elejében, és a belőle hátrafutó két cső. Ahhoz, hogy működésbe hozzuk a hajót először is vízzel kell feltölteni ezt a rendszert az egyik csövön keresztül, egészen addig, míg a másikon ki nem csurran. Ezután vízre bocsátjuk a hajót, majd beletesszük a meggyújtott mécsest úgy, hogy a láng a tartály alját melegítse. Mikor tartályban lévő víz felforr, gőz képződik, ami az egyik csövön keresztül távozik - ezzel előre lökve a hajót - miközben a másikon keresztül újabb adag víz áramlik be, ami újra felforr... Ez a folyamat egészen addig fennmarad, amíg ég a mécses, illetve amíg van víz a hajó alatt. Nagyon fontos, hogy a tartályban és a csövekben mindig legyen víz, különben a láng megolvasztja a vékony forrasztásokat és játékunk tönkremegy. Ezért mielőtt a leégett a mécsest kicserélnénk, újra töltsük fel vízzel az egész rendszert. A motorcsónak hangjára emlékeztető "pöfögést" a tartály falainak mozgása - összehúzódása és kitágulása - kelti, amit a gőz kilövellése és a víz beszívása okoz. Rengeteg néven ismert ez a játék: gyertyás csónak, propulziós hajó, hőcserélő vagy pöfögő csónak, és még sok már.Hossza: 17 cm Magassága: 10 cm
Szép, igényes játék.

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
(3)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2022. 04. 03.
A vállalt szállítási határidőnél hamarabb megérkezett, nagyon jól működik, nagyon jó hangja van.
| 5 / 5 csillag!
2021. 08. 26.
Gyorsan megkaptuk, és nagy siker volt a kipróbálása - felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt nagyon tetszett.
| 5 / 5 csillag!
2020. 04. 25.
Csodálatos ajándék lesz!! Hamar megérkezett, gyönyörű, kitűnő állapotú, nagyon nagyon szép csomagolásban.