Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Mit adj ajándékba annak, akinek mindene megvan?

Mivel lepjünk meg valakit karácsonykor, akinek mindene megvan, és nem akarunk az elcsépelt tucatajándékok közül válogatni? Lepjük meg például valami olyasmivel, ami visszahozza egy kicsit a gyermekkorát.

 

Ajándékozni még akkor is nagyon nehéz dolog, ha történetesen valamelyik családtagunkról, rokonunkról, esetleg nagyon közeli barátunkról van szó, akit igazán jól ismerünk.

 

Különösen igaz ez a karácsonyra, hiszen ilyenkor a legtöbben arra törekszenek, hogy valami személyes, igazán szívhez szóló dologgal lepjék meg szeretteiket.

 

Mit tehetünk azonban akkor, ha olyasvalakinek kell ajándékot választanunk, akit valóban nagyon jól ismerünk, és tudjuk róla, hogy „mindene megvan”? Ez a kifejezés némileg furán hangzik, hiszen akire ismereteink szerint valóban illik, annak is lehetnek vágyai, amiket viszont aligha tárnak elénk.

 

Ha viszont semmiképpen sem szeretnénk elcsépelt tucattermékekkel letudni az ajándékozást egy ilyen személy esetében, remek ötlet lehet, ha a szívét igyekszünk megérinteni egy kis nosztalgiázással.

 

A manapság tomboló retróláz szinte az élet minden területén megmutatkozik, és szerencsére ez alól a játékok világa sem kivétel. A mai, modern játékszerek mellett egyre többen nyúlnak vissza a gyermekkoruk idejében vagy esetleg még korábban divatos játékok felé.

 

Szerencsére a magyar játékgyártás elmúlt évtizedei bőven szolgáltak olyan kultikus játékokkal, amelyek még ma is mosolyt csalnak mindenki arcára, aki a 60-as, 70-es, 80-as években volt kisgyerek.

 

Ennek a korosztálynak bizonyára megdobogtatja a szívét, ha gyermekkora egyik olyan kedvenc játékának hasonmását találja a karácsonyfa alatt mint a Csipegető csibe, a Holdrakéta, a Lendületmotoros és a Lendület helikopter, a Roli Zoli vagy a Kutyaház persely.

 

De gyönyörű ajándék lehet egy igazi, igényes porcelánbaba, egy színes, vidám üveggolyószett, vagy sokak gyermekkorának technika óráig megédesítő fémépítő készlet is.

 

Igazán különleges ajándék lehet a 20. század közepének egyik meghatározó játékgyártójának, a spanyol Paya cég termékeinek emléket állító hasonmás játékok ajándékozása is, és szívet melengető meglepetés lehet egy klasszikus türelemjáték, vagy egy tili-toli kirakó is.

 

Ha tehát van olyan családtagunk, kedves barátunk, akinek a megajándékozása komoly fejtörést okoz, bátran tegyünk egy kis időutazást, és lepjük meg valami nosztalgikus játékkal, amit kitehet emlékként a polcra, de akár játszhat is vele, hogy egy kicsit visszarepüljön saját gyermekkorába.