Termékek Menü
0
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Múzeumok Éjszakája

Múzeumok Éjszakája

 

Múzeumok Éjszakája 2016 Június 25. 18-22 óráig!

Immár harmadik alkalommal vesz részt a Múzeumok Éjszakáján a Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt. Játékbirodalmunk ezúttal az optikai játékok világába kalauzolja majd el a látogatókat. 

 

 

A már Budapest 100 legeredetibb helyei közé is beválasztott Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt a 2016-os Múzeumok Éjszakáján is különleges programmal várja az érdeklődőket, akik ezúttal optikai játékokkal ismerkedhetnek meg.

 

Kiállításunkon megtekinthetők lesznek az optikai eszközök fejlődésének lenyomatát őrző játékok, amelyek a sztereoképektől a mozgás és a perspektíva illúzióit adó tárgyaktól, a szín és formaképző eszközökig tartó igen széles skálát ölelik át.

 

Így például a Kukkantós doboz, a Laterna Magica, kaleidoszkóp, oktaszkóp, optikai pörgettyű, taumatróp, kinora és még számos optikai játékkülönlegesség.

 

Ezekkel a MÚZÉJ alkalmából előadásokat/bemutatókat tartunk, ahol megemlítésre kerülnek az optikai szerkezetek feltalálói és történetük. A látogatók az ismertetett tárgyak nagy részét ki is próbálhatják.

A vállalkozó kedvűek számára pedig a tavaly és tavalyelőtt is óriási népszerűségnek örvendő Játékklinika nyújt majd kihívást. A látogatók hibás játékok megjavítására vállalkozhatnak, amelyhez némi iránymutatást és segítséget is kapnak, a sikeresen megjavított játékokat pedig hazavihetik emlékbe. 

 

 

Fontos tudnivalók:

 

 • A Múzeumok Éjszakája program keretében az OPTIKAI JÁTÉKOK KIÁLLÍTÁS mellett, óránként előadásokat/bemutatókat is tartunk, ahol megemlítésre kerülnek az optikai szerkezetek feltalálói és történetük. A látogatók az ismertetett tárgyak nagy részét ki is próbálhatják.

   

  Fontos tudnivalók:

   

  • A kiállítás már 10 órától látogatható

  • A kiállítás hivatalos megnyitója: 18 órakor lesz

  • Előadások óránként 18:00-tól 22:00-ig.

  • A Játékklinika 18:30-tól 22:00-ig várja a látogatókat. 

  • A programok ingyenesek

  • A karszalagokért nem, vagy csak kicsit kell sorba állni. 

 

Helyszín: Játékszerek Anno Kiállítóterem és Bolt, 1066, Budapest, Teréz körút 54.

 

 

Időpont: 2016. június 25.

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
blog comments powered by Disqus