Termékek Menü
0
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Retro ajándékötletek Apák napjára

Magyarországon június harmadik vasárnapján tartják az Apák napját. A fontos ünnep közeledtével egy kis ajándékvásárlási kedvcsinálóval igyekszünk segíteni azoknak, akik igazán egyedi meglepetést szeretnének. Az Apák napját egyes országokban már évszázadokkal ezelőtt megünnepelték, hivatalosan azonban ünnepnapként csak 1972 óta terjedt el világszerte. Hazánkban olyannyira komoly hagyományai vannak, hogy hamarabb jelent meg, mint az Anyák napja, amely azonban mára fajsúlyosabb ünneppé nőtte ki magát.

 

Ennek ellenére az Apák napját is illik és szokás megünnepelni, Magyarországon rendszerint június harmadik vasárnapján. Az ünnepnap minél szélesebb körben való elterjedéséért pedig ki más tehetné a legtöbbet, mint az édesapákat ünneplő gyermekek. Mint ahogy az Anyák napja esetében, úgy ezen a napon is szokás egy kedves ajándékkal meglepni szülőnket. Az alábbiakban termékpalettánk retro játékkínálatát alapul véve összegyűjtöttünk néhány olyan ajándékötletet, amelyek főképp az idősebb édesapák szívét dobogtathatjuk meg és idézhetünk fel bennünk kellemes, gyermekkori emlékeket.

 

Törpeautó

Ez a hihetetlen kedves kis piros autó garantáltan mosolyt csal fiatal és idős arcára egyaránt, de az idősebb korosztályban komoly nosztalgiát is ébreszt. Az egykori Lemezárugyár slágerterméke volt ez a kisautó, amelyet úgy hozhatunk mozgásba, ha a volánnál ülő sofőr fejére rákoppintunk. Ekkor a törpeautó őrült száguldásba kezd. Az eredeti kisautók hasonmásai jelenleg is kaphatók webáruházunkban!

Rendeld meg itt! 

 

 

Rolli Zoli

A pöttyös ruhás vidám bohóc 3 kerekű rolleren kerekezik. Mozgása különleges, kiismerhetetlen, hol előre, hol hátra, kanyarodva, néha az első kerekét még felé is emeli. Eredetije a Magyar Lemezárugyár terméke volt, az 1950-es évektől a legutóbbi időkig gyártották, szinte minden családban játszottak vele a gyerekek, akik jó eséllyel most már nagypapák, de egy ilyen ajándéknak ki ne örülne?

Rendeld meg itt!

 

 

Propulziós hajó

 

A propulziós hajó talán az egyik legkülönösebb retro játék, hiszen nem a régi lemezjátékokra legjellemzőbb felhúzható szerkezet hajtja, hanem gőz. Az idősebb korosztály által széles körben csak „rocsónak” hívott kis bádoghajók néhány évtizede rengeteg gyermeknek jelentettek megunhatatlan szórakozást. Manapság nosztalgikus hangulatot ébreszthetnek azokban, akik régen is szerettek velük játszani, így remek ajándék lehet Apák napjára is.

Rendeld meg itt! 

 

 

Holdrakéta

 

A Holdrakétát senkinek nem kell bemutatni, aki Magyarországon volt gyerek a 70-es években, az biztosan tátott szájjal figyelte ahogy a lendkerekes rakéta nekiütközik valaminek, kilövőhelyzetbe emelkedik, majd ajtajában megjelenik az űrhajós. Egy játék, amely abból az időszakból származik, amikor az emberiség meghódította a Világűrt, csakúgy, mint annak idején a Holdrakéta a gyermekek szívét. Tökéletes nosztalgiaajándék.

Rendeld meg itt!

 

 

 

Lendület motoros

 

A Magyar Lemezárugyár legkedveltebb termékeinek egyike volt a lendületmotoros, amelyet lendkerekek segítségével bírhattak száguldásra a 60-as, 70-es évek gyermekei. Kínálatunkban több színben is megtalálható ez a játék, amely a mostanra komoly felnőtté válókat is újra gyerekké varázsolhatja.

Rendeld meg itt! 

 

 

 

Trabik

 

Ahogyan a játékok terén, úgy az autókat tekintve is megvoltak az akkori kor hazai sajátosságai néhány évtizede. Az egyik ilyen ikonikus járgány a Trabant volt. A sokak által papírjaguárnak vagy szappantartónak becézett bumfordi, pöfögő keletnémet autócsodák hűséges társai voltak hosszú éveken át gazdáiknak, olyannyira, hogy hobbiautóként még manapság is sokan cikáznak velük az utakon. A jatekanno.hu-n többféle kivitelben kaphatók Trabant modellautók a klasszikus sedan és limuzin kivitel mellett igazán különleges reptéri felvezető autó bőrébe bújtatva is. Rendeld meg itt!