Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Soliter játék fatáblával és üveggolyókkal

Ár:
10.700 Ft
Cikkszám: tab-1605
Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron

Egyedül játszható táblás játék, hazánkban a 60-as években tüskejátékként volt ismert. A mai formájában a hírhedt párizsi börtönben, a Bastille-ban született meg, ahol egy ott raboskodó politikai fogoly alakította ki, hogy segítségével szórakoztassa magát. 

A kifogástalanul esztergált fa tábla átm. 21 cm méretű, az üveggolyók száma 33 db, átm. 16mm.

A kezdőállásban az összes golyó a táblán van, kivéve a középső helyet ami üres kell legyen. A játék során egy-egy golyóval átugorjuk a szomszédos golyót, (ahova ugrunk vele az üres hely kell hogy legyen) Az átugrott golyót ezután leveszünk a tábláról. A játék akkor ér jól véget, ha a táblán már csak 1 golyó marad.

 

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A Solitaire türelemjátékot már az ókorban is játszották, Publius Ovidus Naso (I. e. 43–I. sz. 17), a nagy római költő is elismeréssel szólt róla, talán száműzetésében, Tomiban (ma Constanza), a Fekete-tenger partján, „a világ végén, elhagyatott homokparton” maga is evvel múlatta az időt.

A játék többször feledésbe merült, de újra és újra feltalálták, játszották mindazok, akik egyedül voltak vagy unatkoztak a föld számos pontján: egyiptomi rabszolgák, dél-amerikai ültetvényeken dolgozó indiánok éppúgy, mint spanyol vagy portugál főnemesek, uralkodók. 

Vélemények

5.00
1 értékelés
5
(1)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 12. 13.
Stílusos, praktikus.