Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Kígyó és létra társasjáték

Ár:
8.260 Ft
Cikkszám: tab-0700-3
Elérhetőség: RAKTÁRON
Klasszikus táblás társasjáték dobókockával 2-4 játékos számára.
A játékszabály egyszerű:  a játékosok egymás után dobnak a dobókockával, majd annyi lépést tesznek a mezők számozása szerint, amennyit dobtak. Ha valaki egy kígyó fejére lép, bábujával visszacsúszik a kígyó farkánál lévő mezőre. Ha pedig létra alját tartalmazó mezőre, felemelkedhet a létra tetejére, ezáltal megelőzve a többi játékost.
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A játék Indiából származik, és a gyarmati uralom második felében került Angliába, de a viktoriánus szemlélet megváltoztatta. Sajnálatos módon megfosztották vallási és erkölcsi szempontjaitól, a létrák és kígyók számát pedig kiegyenlítették. 1943-ban vezették be Amerikában Vízesés és létrák címmel. Az eredeti indiai játékban a kígyók képviselték a gonoszságot, a létrák az erényeket. Olyan állomások szerepeltek, mint például a hit, nagylelkűség, megbízhatóság, jóság, tudás, a másik oldalon a hiúság, büszkeség, közönségesség, arrogancia, lopás, adósság, részegség, düh és kapzsiság, vagy akár a gyilkosság. A vesztes az újra születés ciklusába került, a győztes felszabadult. A felsorolásból is látszik, hogy az eredeti hindu játékban több volt a kígyó, mint a létra, arra emlékeztetve a játékost, hogy nehéz az erény útján megmaradni. Dél-Indiában piacokon és a templomok főbejárata előtt is árulták.

Bár az eredeti óind szemlélet a mai játékban kicsit sérült, mégis elmondhatjuk, hogy nagy hatást fejtett ki, hiszen maga a snakes and ladders összetétel egy olyan angol kifejezéssé vált, ami átvitt értelemben létbizonytalanságot, szerencse vagy balsors hirtelen bekövetkeztének lehetőségét jelenti. (forrás: bharata.hu)

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!