Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Életjáték társasjáték fából 4 személy számára

Ár:
11.930 Ft
Cikkszám: tab-1617
Elérhetőség: RAKTÁRON
Klasszikus táblás társasjáték, melyet Libajátékként vagy Életjátékként ismernek. A spirált az emberi élet tükrének tekinthetjük, hiszen életünkben is meghatározóak a veszélyek, véletlenek, szerencsés események, előrehaladás és visszaesés, és végül a cél (a vég). A spirál továbbá időtlen idők óta az idő és a végtelenség szimbóluma, amiért sok civilizációban a halhatatlanság jelképe is. Igényes kivitelű társasjáték fából 2-4 játékos számára.
Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Ez a játék 63 mezőből áll (a 63-ok mező egy kapu) és két kockával játsszák. A játékosok egymás után dobnak és lépnek, az általuk választott színű bábuval megfelelően, a dobásnak megfelelően. A cél a 63-as mező, a "Libák kertjének" bejárata. Odaérni azonban közel sem egyszerű, hiszen út közben számos meglepetés vár a játékosokra.
Az a játékos nyer, aki libájával elsőként jut túl minden nehézségen keresztül a 63-as mezőre pontos dobással.


Története:
A legrégebbi spirálos játékot az egyiptomi királysírokban találták, ami az i.e. 3000 körüli időkből származott. Ez a játékforma Európában a 16. századtól terjedt el. Az ókori számmisztika szerint az emberi élet különösen veszélyes időszakának minden 7. és 9. év számít. A 63 mező épp 7*9. 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!