Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Venus a lány robot lemezjáték

Ár:
9.060 Ft
Cikkszám: lem-0896
Elérhetőség: RAKTÁRON

A robotot kulccsal kell felhúzni (vigyázva hogy ne húzzuk túl!), ennek hatására a talpán lévő "karmok" segítségével járni kezd.

Venus egy igazi gyűjteménybe illő darab. Tűzről pattant robot, aki rózsaszín öltözékben, csillagos szoknyában feszít. (Ha ajándékba adod, a fején lévő masni miatt szalag már nem is kell rá ;) )

Ez egy női robot az 1940-es évek stílusára emlékeztető dizájnnal. Az ilyen típusú robotok már a 20-as évektől népszerűek voltak, ám ez a lány robot, sokkal későbbről származik. Igazi különlegesség, nem sok női robot létezik. Inditó-leállító gomb elöl, a szoknya fölött található. A figura magassága 145 mm.

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

A lemezrobotok manapság a retro játékok egyik zászlóshajójának is mondhatóak, hiszen világszerte népszerűek a gyűjtők körében az eredeti játékszerek. Vannak, akik számára élmény a robotokkal való játék, vagy pusztán csak szépnek találják őket. Vannak, akiknek gyerekkori kedvencei voltak, így szívet melengető érzés számukra újra kézbe venni. A lemezből készült robot játékok a II. világháború után kezdtek terjedni, forrása először és elsősorban Japán volt. Innen szivárgott be Amerikába, ahol csak az 50-es években jelent meg az első hazai gyártású játékrobot.
Kezdetben a felhúzós szerkezet volt az általános, de később elemmel felszerelt darabok is készültek. A robotok azért tudnak ma is a lemezjáték történelem kulcsfigurái maradni, mert egyrészt sokakban kelt szentimentális gondolatokat az a gyermekkori jövőkép, mely szerint mire felnőnek robotokkal együtt élik majd a mindennapokat. Másrészt mechanikailag is olyan magas színvonalat követelt meg összetett mozgásuk miatt, mely kevés játékról mondható el.



A hasonmás játékszereknek, amelyek az egykori készítésnek megfelelő technológiával készülnek, egy része a mai szigorú játékokra vonatkozó előírásoknak nem felel meg. Ezért elsősorban gyûjtőknek, és a régi játékok kedvelőinek szánjuk, tekintsék dísztárgynak.

Vélemények

5.00
4 értékelés
5
(4)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 19.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 19.
| 5 / 5 csillag!
2019. 01. 19.
Egyedi és különleges robotlány retro öltözékben és csodálatos pink masnival a fején. Jól működik, a robotgyűjtemény legszebb darabja.
| 5 / 5 csillag!
2017. 08. 31.
Szuper kis robot, azt tudja, amit kell: szép és lépeget :)

Krisztina

VIDEÓK