Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

MAYA KALAHA

Ár:
15.810 Ft
Cikkszám: tab-2880
Elérhetőség: RAKTÁRON

A legrégebbi játékok egyike a világon! 
Játék menete: 
Kiinduló helyzetben a 12 meder mindegyikében 4 "kavics" van. A játékosok egymással szemben ülnek, az előttük levő 6 meder és az egyik gyűjtőmeder tartozik hozzájuk.A játék célja a lehető legtöbb "kavics" összegyűjtése a saját gyűjtőmedencébe.

A játékpálya nyitott állapotban 50x2x13,5 cm; anyaga fa; kavicsai csiszolt ásványokból készültek.
 

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Játékszabály:

Az kezdő játékos az egyik hozzá tartozó meder tartalmát felmarkolja és az óramutató járásával ellenkezõ irányban kezdve, elosztja a soron következõ medrekbe (ezek lehetnek a saját, de lehetnek az ellenfél medrei is) úgy, hogy mindegyik mederbe egy-egy bábut tesz, a saját gyűjtőmedrébe is. Az ellenfél gyűjtőmedrébe nem tesz bábut.
Ha az elosztás végén az utolsó bábu a saját gyûjtõmedrébe kerül, akkor ismét õ következik.
Ha az utolsó bábu az egyik saját üres medrébe kerül, akkor elveheti az ellenfél pontosan szembenlévõ játékmedrében lévõ összes bábut és a saját gyûjtõmedrébe teheti. Így felváltva ürítik és töltik a játékosok a medreket és megkísérlik a saját gyűjtőmedrüket megtölteni.
A játék addig tart, amig valamelyik játékosnak el nem fogynak a bábui a medreibõl (kivéve a gyüjtõmedreket), tehát további medret kiüriteni nem tud. Ekkor az ellenfél térfelén lévõ játékmedrek bábuit is õ kapja meg (kivéve az ellenfél gyûjtõmedrének tartalmát), és a saját gyüjtõmedrébe helyezheti azokat.
A játék nyertese: akinek a gyüjtõmedrében több bábu van!

Vélemények

4.00
1 értékelés
5
(0)
4
(1)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Írja meg véleményét!
| 4 / 5 csillag!
2023. 02. 13.
Néhány kő aprócska, viszont összességében mutatós és szórakoztató.