Elfogaod a sütiket? Elfogadom
Termékek Menü
MÁSNAP NÁLAD!
Csomagodat akár másnap átveheted!

Lanovka - Sífelvonó- egykori lemezjáték hasonmás

Ár:
23.200 Ft
Cikkszám: lem-0195
Elérhetőség: RAKTÁRON

Kulccsal működő hasonmás lemezjáték. A Lanovka alján található egy pöcök és a felhúzó kulcs helye. 

Feszítse ki a zsinórt két fix pont között, majd függessze fel rá a lanovka fogaskerekeit. Ennél az adott zsinór-hosszúságnál a két pont közötti maximális szintkülönbség fél méter lehet. Amíg felhúzza a szerkezetet (vigyázzon, hogy ne feszítse túl!), a pöcöknek a "0" helyzetben kell állnia. Miután felhúzta, akassza a Lanovkát a kifeszített zsinórra úgy, hogy az a két fogaskerék középső vájatába kerüljön. A szerkezetet úgy hozhatja mozgásba, ha az alján lévő pöcköt az "I" helyzetbe állítja. A Lanovka mindkét irányba tud mozogni, attól függően, hogyan helyezi a zsinegre.Figyelmeztetés: Ne érintse meg a mozgató szerkezetet, amíg az mozgásban van!

A játék mérete: 10 x 11 x 6 cm

Ne szerelje szét a Lanovkát, mert a felhúzó szerkezet éles széleivel megsértheti magát!A hasonmás játékszereknek, amelyek az egykori készítésnek megfelelő technológiával készülnek, egy része a mai szigorú játékokra vonatkozó előírásoknak nem felel meg. Ezért elsősorban gyűjtőknek, és a régi játékok kedvelőinek szánjuk, tekintsék dísztárgynak.Használatuk során különös figyelemmel legyenek, vigyázzanak a sarkokra és élekre, arra, hogy a lemezjátékok nedves közegben rozsdásodnak, tisztításuk nagyobb körültekintést igényel, az óraszerkezeteket nem szabad túlhúzni! 

Menny.:

HÁTTÉRINFORMÁCIÓ

Ezek a játékszerek általában sérülékenyebbek és könnyebben okoznak sérülést is, mint a mai műanyag játékok. Javasoljuk, hogy a felsoroltak miatt, valamint a játékok állagának megóvása érdekében (és egyébként is!), játsszanak együtt a gyerekekkel!

A játékot 1951 óta a Cseh KOVAP cég gyártja. A gyár kifejezetten lemez vonatok, autók, repülők és robotok másolatokat készít. Manapság már bővül a kínálatuk saját tervezésekkel is. Jól működő, elegáns darabokról van szó.
 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!